Ambergale

Weblog over de Sonse Bulldog-pup Amber

donderdag, augustus 11, 2005

2e inenting


Net als haar grote broer Tanker, heeft ook Amber vandaag haar 2e inenting gehad. Deze keer een andere dierenarts dan de vorige keer en ook Amber kreeg de nodige complimenten. Het is een goed nest, Carla en Syl! Jullie horen het ;-)
Amber gaf geen kick bij het spuitje en we stonden binnen 10 minuten weer buiten. Inclusief een ontwormingspilletje die we in een stukje worst kunnen prikken in de hoop dat onze meid het niet doorheeft en het gewoon op eet.

Enige dagen waren we wat ongerust nadat wij Amber na een uurtje slapen aantroffen. Haar linkeroog was naar boven weggedraaid en haar ooglid hing zowat op haar neus. Jeetje, wat zag dat eruit! We lieten haar buiten, maar ze ging ook direct zitten. Het leek wel een tuimelaartje, ze wankelde en kermde. Ook was ze heel aanhankelijk wat we niet echt van haar kenden. Maar direct naar Carla en Syl gemaild inclusief foto (die zal ik jullie onthouden). Ondertussen hebben we Amber laten doorslapen. Enkele uren later, na gerustellende woorden van Carla en later een telefoontje van Syl was het dik in orde. Amber was ook weer helemaal actief, oogje zag er weer prima uit. *pfffiew*. Het bleek inderdaad gewoon moeheid te zijn. De dierenarts bevestigde dat. Het kon misschien ook een soort van allergische reactie zijn, maar Amber was tip-top in orde.

De zindelijkheidtraining verloopt heel goed. Ze heeft het de laatste dagen niet meer binnen gedaan en loopt nu al zelf naar de deur, dus dat gaat de goede kant op.
Ook de puppycursus was erg leerzaam. We leren Amber van alles aan. Van "zit" en "lig" tot "vast" en "los". Vooral dat laatste is handig want haar gebit moet overal in. Uiteraard zijn speeltjes lang zo leuk niet als de vingers en tenen van de baasjes. Af en toe word je er helemaal kriegel van. 'Afleiden met een eigen speeltje' is de wijze instructie van onze trainer, maar af en toe zouden we van Amber liever een kleedje maken... lekker warm bij de open haard.
Maar wederom wijze woorden uit onze omgeving stellen ons gerust dat het bijten echt wel minder wordt na een tijdje.
We hopen het, anders staat er volgende week een wit bakje en een doosje Steradent naast de bench. *grapje*